Ros afirma que és el PP qui ha de “moure fitxa” per convèncer el PSOE de l’abstenció a Rajoy

(Publicat per l’ACN)

El líder de la UGT de Catalunya defensa que hi ha una “majoria alternativa” d’esquerres que pot “fer fora” els populars del govern

ACN Barcelona .- El secretari general de la UGT de Catalunya, Camil Ros, ha afirmat que la responsabilitat de formar govern a Espanya recau en el PP i que els populars són els qui han de “moure fitxa” per convèncer el PSOE que s’abstingui en la investidura de Mariano Rajoy. En una entrevista a l’ACN, Ros ha defensat que, davant la possibilitat d’un nou govern del PP, hi ha una “majoria alternativa” d’esquerres al Congrés dels Diputats per “fer fora” els conservadors del poder. El líder de la UGT de Catalunya també ha lamentat que, després de les darreres eleccions del 26-J, cap partit hagi proposat derogar la reforma laboral com a condició per facilitat la governabilitat d’Espanya.

“El PP no pot pretendre governar amb la seva minoria de diputats com si tingués majoria absoluta i és qui ha de moure fitxa. Els populars han tret més vots i diputats que la resta de partits però estan molt lluny de la majoria absoluta”, ha recordat Ros. Per això, el representant sindical ha recomanat als partits que preveuen estar a l’oposició que no tinguin “fe cega” en un eventual executiu liderat per Mariano Rajoy: “Confiar en el PP ens ha portat aquí, a una situació d’atur, pobresa, creixement del deute públic i corrupció política. La posició del PSOE i de l’esquerra és lògica, ja que no es pot donar un xec en blanc al PP per governar. Seria un suïcidi, no solament a nivell polític, sinó també per les polítiques socials que proposen els populars”, ha sentenciat.

Per això, Ros ha apostat per bastir una “majoria alternativa” d’esquerres que permeti “fer fora” el PP del poder. Si això finalment no és possible, el representant de la UGT ha reconegut que Espanya s’enfrontaria a un escenari de terceres eleccions legislatives en pràcticament un any. “Semblava que no hi hauria segones eleccions i n’hi va haver el 26-J”, ha apuntat Ros, que ha lamentat que les possibilitats de vehicular un govern alternatiu al Partit Popular eren “més clares” amb la composició del Congrés dels Diputats sorgida de les eleccions del 20-D que amb la cambra actual. Amb tot, Ros ha criticat la “broma de mal gust” que representa posar el 25 de desembre com a data d’uns possibles nous comicis.

Ros lamenta que la política catalana no surt de la “rotonda” del procés

A nivell de Catalunya, Ros ha lamentat que actualment “la política catalana està en una rotonda i va donant voltes. Està en un embolic i cal trencar aquesta situació”. El màxim dirigent de la UGT de Catalunya el model autonòmic actual ha entrat en fallida i que la solució al conflicte català passa per les urnes. Per això ha demanat als partits catalans que “toquin de peus a terra” i que concretin quin model territorial plantegen: “Que el PSC digui quin és el seu model federal, que CSQP o En Comú Podem concreti per on passa el seu procés constituent i que ERC, el Partit Demòcrata i la CUP es posicionin sobre quin és el seu model d’independència”, ha reclamat Ros.

Sobre la seva eventual participació als actes sobiranistes de la Diada de l’Onze de Setembre, Ros ha recordat que els membres de la UGT de Catalunya “no aniran o deixaran d’anar” a aquestes mobilitzacions en funció del seu càrrec al sindicat i ha remarcat que es tracta d’una elecció personal. “Que hi vagi qui vulgui anar-hi i que no hi vagi qui no vulgui anar-hi. Tenim a la UGT gent que hi anirà i altra que no, al marge del càrrec que tinguin”, ha indicat el secretari general de l’organització. Ros sí que ha recordat que el sindicat participarà com cada any a l’ofrena floral que desenes d’institucions, entitats socials i partits polítics realitzen al matí de la Diada davant de l’estàtua de Rafael Casanova.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *