En territori de piket empresarial

Dijous passat es van iniciar les típiques i tòpiques jornades del Cercle d’Economia a Sitges, amb l’honrosa excepció d’Antón Costas, president del Cercle, que segueix defensant un model econòmic de progrés social, i alguna honrosa excepció més. Era evident que estava en territori del piket empresarial, tothom equipat amb roba del mateix color, per així no poder ser identificats. Vestit blau marí,  camisa blanca, sabata negre i, evidentment, més corbates que en un casament.

El moment estel.lar va ser quan un portaveu del piket empresarial en una taula rodona, sense taula, assegut relaxadament en una butaca de pell, va afirmar seriosament i categòricament que un dels principals obstacles per al creixement i la competitivitat de les petites empreses era, ATENCIÓ, “que les empreses a partir de 50 treballadors han de tenir comitè d’empresa, i això és un fre a la competitivitat”. En un acte de generositat va proposar que els comitès fossin en empreses a partir de 100 treballadors. Però, en el fons, segur que pensa que potser millor a partir de 50.000 treballadors. Mort el gos, morta la ràbia.

Tornant de Sitges vaig repassar el codi penal, buscant quin delicte podria ser aquell, i la conclusió és que el piket empresarial té total impunitat per atemptar o limitar la llibertat sindical i d’associació de la gent treballadora i moltes coses més.

One comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *